• pagebannera

Bantalan non-standar penting sareng komponén dasar konci dina industri alat-alat manufaktur, anu sacara langsung nangtoskeun kinerja, kualitas sareng reliabiliti alat-alat utama sareng produk host, sareng dikenal salaku komponén "jantung" tina pabrik alat-alat. Saatos mangtaun-taun pangwangunan, industri bantalan nagara kuring parantos ngawangun skala anu cukup. Nilai kaluaran industri bantalan nasional di 2010 sakitar 130 milyar yuan, peringkat katilu di dunya. Sanaos skala pangembangan industri bantalan nagara kuring parantos ageung pisan, kaseueuran na konséntrasi dina low end. Dina bidang manufaktur bantalan kelas luhur, masih aya celah anu cukup antara nagara kuring sareng nagara maju. Wang Quanqing, sekretaris jénderal Asosiasi Industri Bantalan Tiongkok, ogé netelakeun jelas yén kagancangan pangwangunan bantalan luhur-luhur Cina henteu tiasa nuturkeun gancangna pangembangan host. Salaku conto, nagara kuring parantos nguasai téknologi EMU gancang-gancang kalayan hak cipta intelektual bebas, tapi bantalan anu ngadukung tetep dasarna ngandelkeun impor. Ayeuna, kaseueuran bantalan kecepatan tinggi anu dihasilkeun ku perusahaan bantalan domestik ngan ukur tiasa minuhan karéta 150-180 kilométer, sareng bantalan karéta gancang di Éropa sareng Amérika Serikat tiasa nyumponan kabutuhan karéta 350-400 kilométer per jam. Bantalan dasarna ngandelkeun impor harga tinggi.

Dumasar kana kanyataan yén bantalan high-end Cina anu kasép, "Rencana" ngajelaskeun yén éta bakal masihan peran pinuh pikeun peran panunjuk arah kawijakan industri, ningkatkeun hambatan lebet industri, sareng ngabatesan konstruksi anu diulang tingkat rendah; pasihan kawijakan fiskal sareng pajak pajak "tilu-dasar" industri, kalebet industri bantalan, Ngalaksanakeun kabijakan impor bebas bea kanggo komponen konci sareng bahan baku; diajar sareng ngarumuskeun kabijakan anu nyorong pangguna pikeun ngadopsi "tilu basis" produk énggal sareng prosés anyar.

 11593482595962933


Pos waktos: Jan-28-2021